SALAM

buku tetamu

Thursday, January 3, 2013

DECO RUANG TAMU SIMPLE

Alhamdulillah,da 7 bulan duduk rumsh baru.Deco2 pun xda lg.Ni juga n3 pertama dlm 2013.Salam tahun baru juga untuk semua.Sekadar untuk kenangan sekeluarga..saya update tentang rumah ni.Nanti dapat juga dilihat rentetan susah payah nak ada rumah.Nak ada barang-barang dalam rumah.

Finally..dapat juga copy gambar yang tak seberapa ni..ada teknologi canggih pun bikin pening..Rasanya lagi best guna pc besar ni..Tema rumah ntah apa2..cuma saya suka konsep Melayu dan English..then warna coklat dan merah mmg warna yang saya suka.Nak blend warna2 ni sudahnya banyak yang coklat...


Main hall


Dari arah berbeza

Nak citer pasal langsir..Langsir ni abah yang buat..sebenarnya tak berapa betul lg..coz saya guna satu rail utk day and night curtain.Rupanya mmg makan duit juga la sliding door ni..b4 ni saya just buat langsir dari kain lebih2 kat Nagoya..so satu tingkap modal dalm RM10.SIAP TU.

TAPI...kali ni 20 meter..10 meter day curtain.10 meter night curtain..byk gak la kos..even guna yang semeter RM5 je..



Ni meja makan,tapi guna untuk belajar.Juga digunakan untuk mengaji anak2 dan anak2 jiran setaman..lokasi...main hall juga


Ni lagi satu bahagian yang saya suka di main hall..Bakul-bakul atas tu semua cenderahati orang kawin.Gambardan cermin tu kat kedai 2 hengget je..Consul table ni beli sbb harganya berpatutan RM260..nego2 dapat rm240..Kerusi tu sebenarnya set anggur..lama dah beli tu..


RUANG KEGEMARAN

Sekeliling masih kosong lagi..idea pun xde..ni saja yang mampu...saya bukan keja makan gaji...jadi kena kumpul sikit2 nak buat semua ni...di samping support dari en.suami la..cuma mostly..deco2 dan hal dalam rumah saya incharge..ye la..kena share and caring kan..

Cukup sampai sini..will update soon..





3 comments:

  1. Wahhhh..cantik3x♥ Takpa,brag dan hiasan boleh isi sikit demi sikit..brlah ada nilai sentimental velue dan kenangan atas setiap brg..kalau beli sekaligus, mana nak ada ye tak?
    Doakan aku,boleh start buat rumah 2013 ni. La tgh musim bah lagi..tgu, kmarau la br start insyaAllah♥

    ReplyDelete
  2. tq3...hopefully merasa la bonus shaklee cm mu juge..hehe..sbln..dpt target 1 brg je..nak beli pasu bunga tin ala-ala english pun kena kumpul duit dalam tabung tu...ko sure blh..sini cm nk banjir..3 hr ujan x benti

    ReplyDelete
  3. mari join kami =)

    http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails