SALAM

buku tetamu

Thursday, February 17, 2011

Petua hidung tersumbat..

Assallamualaikum wbt..


Sekarang ni cuaca panas saja selepas banjir kt Labis ni.Saya pulak kena selsema minggu lps.Jangkit dr anak.Nak jadi cerita hidung tersumbat..mmg x selesa sangat amat.Memula ok je sebab sebelah hidung.Then..sampai dua-dua hidung.Memang tak blh nak bernafas.First time saya kena cmni...nak telan pun susah..nafas guna mulut pun susah..sampai telinga macam jadi pekak sekejap..Takut pun ade..yela..tak boleh bernafas..hubby suruh baring..tapi..baring lg tak selesa..


Macam2 saya cuba..letak minyak angin,guna inhaler,minum air panas.Cari petua2 di blog2..semua tak menjadi..titikkan air kat kepala pun tak jadi juga...saya duduk dengar bacaan Al-quran.masa tu dah 3 pagi..nak solat..susah sbb tak blh nak bernafas..rakaat pertama..saya duduk semula..


Tiba-tiba..dapat ilham untuk MELOMPAT BINTANG...saya pun buat beberapa kali..terus hidung terasa lega...dan boleh bernafas..dan akhirnya saya pun tertidur..Ini petua terbaru..haha..petua untuk saya je...pelik tp..itulah yg membuatkan saya blh bernafas dan boleh tidur.Saya pun xtau mana dtg idea tu..yg penting semuanya dari Allah...tapi.kalo nak cuba ape salahnya..blh je...
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails