SALAM

buku tetamu

Wednesday, March 23, 2011

Lagi cerita cermin pecah..

Tahun lepas dua kali cermin depan kancil pecah semasa memandu..kena ape tak tahu lah..mungkin kena batu dan faktor cuaca..kali ni masa cuti sekolah,cermin kerata avanza pula yg dipecahkan orang.Bukan takat pecah lagi..habis barang2 penting hilang..pengajaran..memang tak boleh tinggal barang dalam kereta even da disorok..sbb diaorang ada sensor nk kesan barang2 dalam kereta.


Tak tahu la orang-orang zaman sekarang.Dalam park masjid..dekat dengan pintu masjid pun boleh kena pecah.bukan satu dua kes 4-6 kes pada hari yang sama.Lebih menakutkan sekiranya perompak itu nekad..kita yang sedang menunggu orang solat dalam kereta pun dipecah dan diugut untuk serahkan duit atau barang2 berharga..macam mana lagi nak buat..hanya berserah kepada Allah.Kalo tak de barang dalam kereta,mereka akan pecahkan bonet pula..ni cerita-cerita dari pihak polis di tempat saya dan suami buat report.Sebab dgn cara macam ni mereka cari makan...kerjanya,g ke pasaraya,parking awam,masjid dan lain2 utk pecah dan curi..tindakan polis??? benda ni sudah dianggap biasa dan biasanya memang kita tahu tak akan dapat barang semula..so..bermaharajalela la manusia-manusia yang tak berhati perut ni..tunggu saja balasan dari Alllah..


Akibat dari kehilangan itu..macam-macam benda nak kena buat..ic (5 beranak)..,lesen,kad2 ATM,kad kredit,buku asb..Hp n kamera nak kena beli juga.semua ini dugaan..Apapun..selamat juga kami sekeluarga pergi rumah cik sarip di Meru dan tengok nurul bertunang dgn org Kelantan..Orang kelantan di Pasir Mas.Mudah-mudahan ada rezeki lain.


Minggu ni memang lom sempat nak berbisnes..sbb lps hubby balik sekolah je da standby nak ke bank,ke jpn dan sebagainya..Hari ni pulak nak ambil t-shirt n ada kenduri kat kampung..Kamera pun xde lagi..makin lmbt la saya nak bergerak..


Nak ke mana-mana pun tak de mood..smlm hubby cm plan nk g melaka..tp x de moood da g jln2 ni..masih terkejut sbb saya org pertama jumpa cermin pecah tu n barang2 saya yang banyak hilang..
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails