SALAM

buku tetamu

Sunday, October 17, 2010

Makan di rumah atau di kedai????

mmm,dah lama say tak update personal blog ni..sbb dok update blog yang lain..tu pun x sempat juge..Tetiba..saja je saya nak citer psl makan ni..Nak2 sekarang anak2 dah pandai compare masakan.Sebenarnya..apa yang dimasak mamanya simple dan biasa2 je.Malah ade yg diulang2 menunya..Tapi..terfikir juge apa yang menyebabkan boleh licin..sedangkan makan di kedai susah nak licin..kecuali..roti canai..he3..

My hubby memang suka makan di rumah..so..anak2 pun cmtu..mungkin mmg dari kecil hubby mcm tu sbb ibunya di rumah.Saya pula..makan juga di rumah..sebab atok yang jaga..Tapi..selalu juga makan nasi bungkus sebab abah yang beli bila balik sekolah..mak pula balik petang..so tak sempat memasak..dan tugas memasak memang abah yang buat..lagipun memang dia suka..

Sekarang..saya kena masak lebih dari basa...sebab anak2 suka makan..esp big brother Abdul Qayyum.Pagi-pagi dia dah tanya 'mama masak apa tu'.Hubby lak balik sekolah terus basuh tangan..Bersyukur...sibuk mcmmana pun,Allah bagi masa dan rezeki untuk memasak ni..Banyak faedahnya...boleh berjimat.Kebersihan terjaga dan yg penting tak de serbuk perasa.Pastu..kami suka makan dalam dulang...meriah..dgn tangan2 yang comel he3...

Sekian...corat coret hari ini...
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails