SALAM

buku tetamu

Monday, April 11, 2011

2 dalam 1



As salam kepada semua...


nak citer apa pun xtau dah ni..yg pasti menungu result either dapat g exam MEDSI atau tak..terasa lama menunggu..jgn lupa tarikh sudah..Aktiviti rutin setiap hari kemas rumah,memasak,membasuh hantar anak,cek order,bungkus order,hantar order..kadang rs x sempat dah..malam memang tak o9 dah skrg ni..sbb da tak larat..sebab tu amat berharap buyers sms untuk tempahan.coz o9 biasanya siang.


apa 2 dalam 1 tu...kalo blh semuanya saya nak buat serentak dlm satu masa.sambil masak nasi masak lauk,tadah air,basuh baju..semua kena bijak..ye tak..sambil 09,susukan anak,ajar nak tgk Magic Englis..hu3..sbb tu semua  barang2 dlm rumah mesti ada koordinat masing2..maksud saya dekat..supaya senang saya nak capai..ruang kerja saya di tgh2..dlm rumah..nk ke dapur..tgk anak2.semua kena praktikal..sound nak kena kuat..kalo ade org buzz sng nak lari..


alhamdulillah smlm dpt sy pos borang BPP..rmh da nk siap tp loan br antau..hu3..hanya Allah yang tahu..kalo ade rezeki kami sekeluarga..alhamdulillah..ni pun 2 dalam 1..sbb saya memang ke pej pos untuk pos barang..so sekali la saya pos borang tu..kalo my hubby..taun bila tak tahu la...ampun..


last sekali 2 dalam 1..sambil buat e3 ni saya pun nak promote la blog biz saya.Bermula bulan ini dan seterusnya..return customer dapat diskaun 10% untuk setiap pembelian tudung..tapi tak termasuk belian hebat dan jualan penghabisan stok. http://www.tudungx.blogspot.com. Then..jangan lupa inform saya kalo pernah buat pembelian..sbb mana tau ada yang saya terlupa..sbb hp dan rekod customer da kena curi..


Untuk yang lain..pakaian kanak2 (branded)..dijual pada harga mixwholesale..Jadi..jom shopping sementara stok masih ada..http://www.pakaiankanak2.blogspot.com..


Till then...









Wednesday, March 23, 2011

Lagi cerita cermin pecah..

Tahun lepas dua kali cermin depan kancil pecah semasa memandu..kena ape tak tahu lah..mungkin kena batu dan faktor cuaca..kali ni masa cuti sekolah,cermin kerata avanza pula yg dipecahkan orang.Bukan takat pecah lagi..habis barang2 penting hilang..pengajaran..memang tak boleh tinggal barang dalam kereta even da disorok..sbb diaorang ada sensor nk kesan barang2 dalam kereta.


Tak tahu la orang-orang zaman sekarang.Dalam park masjid..dekat dengan pintu masjid pun boleh kena pecah.bukan satu dua kes 4-6 kes pada hari yang sama.Lebih menakutkan sekiranya perompak itu nekad..kita yang sedang menunggu orang solat dalam kereta pun dipecah dan diugut untuk serahkan duit atau barang2 berharga..macam mana lagi nak buat..hanya berserah kepada Allah.Kalo tak de barang dalam kereta,mereka akan pecahkan bonet pula..ni cerita-cerita dari pihak polis di tempat saya dan suami buat report.Sebab dgn cara macam ni mereka cari makan...kerjanya,g ke pasaraya,parking awam,masjid dan lain2 utk pecah dan curi..tindakan polis??? benda ni sudah dianggap biasa dan biasanya memang kita tahu tak akan dapat barang semula..so..bermaharajalela la manusia-manusia yang tak berhati perut ni..tunggu saja balasan dari Alllah..


Akibat dari kehilangan itu..macam-macam benda nak kena buat..ic (5 beranak)..,lesen,kad2 ATM,kad kredit,buku asb..Hp n kamera nak kena beli juga.semua ini dugaan..Apapun..selamat juga kami sekeluarga pergi rumah cik sarip di Meru dan tengok nurul bertunang dgn org Kelantan..Orang kelantan di Pasir Mas.Mudah-mudahan ada rezeki lain.


Minggu ni memang lom sempat nak berbisnes..sbb lps hubby balik sekolah je da standby nak ke bank,ke jpn dan sebagainya..Hari ni pulak nak ambil t-shirt n ada kenduri kat kampung..Kamera pun xde lagi..makin lmbt la saya nak bergerak..


Nak ke mana-mana pun tak de mood..smlm hubby cm plan nk g melaka..tp x de moood da g jln2 ni..masih terkejut sbb saya org pertama jumpa cermin pecah tu n barang2 saya yang banyak hilang..

Thursday, February 17, 2011

Petua hidung tersumbat..

Assallamualaikum wbt..


Sekarang ni cuaca panas saja selepas banjir kt Labis ni.Saya pulak kena selsema minggu lps.Jangkit dr anak.Nak jadi cerita hidung tersumbat..mmg x selesa sangat amat.Memula ok je sebab sebelah hidung.Then..sampai dua-dua hidung.Memang tak blh nak bernafas.First time saya kena cmni...nak telan pun susah..nafas guna mulut pun susah..sampai telinga macam jadi pekak sekejap..Takut pun ade..yela..tak boleh bernafas..hubby suruh baring..tapi..baring lg tak selesa..


Macam2 saya cuba..letak minyak angin,guna inhaler,minum air panas.Cari petua2 di blog2..semua tak menjadi..titikkan air kat kepala pun tak jadi juga...saya duduk dengar bacaan Al-quran.masa tu dah 3 pagi..nak solat..susah sbb tak blh nak bernafas..rakaat pertama..saya duduk semula..


Tiba-tiba..dapat ilham untuk MELOMPAT BINTANG...saya pun buat beberapa kali..terus hidung terasa lega...dan boleh bernafas..dan akhirnya saya pun tertidur..Ini petua terbaru..haha..petua untuk saya je...pelik tp..itulah yg membuatkan saya blh bernafas dan boleh tidur.Saya pun xtau mana dtg idea tu..yg penting semuanya dari Allah...tapi.kalo nak cuba ape salahnya..blh je...

Wednesday, January 12, 2011

I LOVE MOM AND I LOVE DAD BABY GAP SLEEPWARE COLLECTIONS





Jom boria dgn I love Mom ..I love Dad Baby GAp Pyjama...Hanya RM25 sahaja..Material dari kain cotton.Snug fitting...selesa dipakai..
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails