SALAM

buku tetamu

Sunday, January 15, 2012

Saturday, January 14, 2012

Raya 2011..

Sudah berkurun baru nak update gambar..banyak gambar yang hilang kat kamera.. tak tau la cmne..al-maklumlah..banyak tangan yang memegangnya...ni pun atas ikhsan kawan2..layan je le..Raya haritu..setelah berbincang dan mengambil kira kata-kata seorang biras saya..kitaoarg beraya di rumah mak saya dulu..seronok even tak siapa..adik saya Siti tak dapat balik..kena bertugas..Nizam pula..memang selalu di rumah mertua..so..kesian pula mak dan abah sorang2..hubby very2 sporting dan dia tak kisah pun raya kat mana sebenarnya..

Lagipun perjalanan ke kampungnya sejam je..then..tgh hari pertama baru la ke rumah mertua..
Pastu..beraya rumah sedara belah suami..Raya kedua..da ramai yang balik rumah mertua..boring la juga..then..hubby da mula ajak ke kampung atok saya di Tangkak..so jalan lagi la kitaorang..Sampai ke malam..sebabnya pegi Muar pulake rumah Mak Tam dan tak lupa beraya di Giants..hehe

Esoknya..pagi2..standby nak balik ke rumah mak saya semula..on the way balik singgah rumah Bariah dan Zakiah..Tak sangka di rumah Zakiah ada kejutan..dapat wallet GUESS ori lagi tu sebab dapat sales terbanyak...tak sangka sungguh..tq banyak2 bos.

Lepas tu raya keempat..rombongan ala-ala merisik dari Kelantan bagi pihak adik saya Siti datang.
Ada lagi kejutan...rupanya arwah Ibrahim pendek tu pakcik tunang adik saya..pastu beraya rumah pakcik di Kluang dan kawan mak.

Raya kelima ke Muar semula sebab ingtkan reunion Maahad Muar confirm..rupanya tak jadi..so kami just makan kt Mc'D malam2 dan ronda2 Tanjung je la..

Banyak gak pusing-memusingnya...raya yang agak best juga la..

Abdurrahman dan Abdul Qayyum


3 beradik jantung hatiku

sangat suka scene ni..


one thinker..another one so happy..


Inilah suprisenya...tq dear...

Sabtu yang tiada aktiviti...

Hari ni sabtu..yang agak bosan..sebab hubby tak da..abangnya nak tukar motor pula dengannya..so,kena la dia balik kampung.Malam pulak tu baru motor dihantar.Terpaksalah dia balik esok pagi..susah lak motor nama orang lain ni..nak beli motor memamg boleh..tapi untuk saya memang takde function pun..nk belikan hubby rasanya baik simpan duit untuk buat kabinet rumah..hehe


TAPI...semalam..even kepala ni pening dan rasa tak larat...dia ajak juga saya dan anak-anak ke taman permainan.Lepas tu katanya boleh la saya belanja makan di pasar malam...ok..


Seronok tengok anak-anak bermain..sy dan hubby borak-borak je dalam kereta..semua citer pasal sekolah..dengar je lah..esok sekolah..Selasa ada taklimat dari pagi sampai petang..awal-awal persekolahan mcm agak bosan sikit..lama stay di rumah berdua dengan Abdurrahman..


Lepas tu..saya beli nasi kerabu dan air...anak-anak tak makan..sebab nasi biru katanya..just makan berdua di bawah pokok..then..terus tengok rumah baru...camne progress...da mula dipasang cermin..tapi tak sepenuhnya...try park Avanza ok la muat..x perlu serong..kalo dua buah kancil memang boleh muat park depan belakang..Fasa 2 pun da nak siap nampaknya..tinggal rumah low cost saje..


Pastu..anak-anak pun on the way rumah..dah tertido..kepenatan..al-maklumlah..sejak dari balik sekolah belum berehat...Sekarang ni da pul 6:37...anak-anak still tido..niat hati nak update stock dgn customer..tapi belum dapat lagi info ready stock...


Nanti sambung citer lagi.....
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails