SALAM

buku tetamu

Tuesday, November 17, 2009

Corat-coret November

Salam kepada semua..byk betul nak citer tapi masa x mengizinkan.Hrpnya cuti sekolah ni dpt saya update blog saya ni.Tapi..xtaula coz,nanti byk betul ultraman yg muncul mtk kami blk...

Arwah atok masa raya


Atok lelaki belah abah saya(abah kepada abah) meninggal Ahad lepas (15 November 2009).Atok berusia 94 tahun.Al-Fatihah buat atok.A day before,kami sekeluarga g Tanjung Pelepas dengan abah.Tengok tempat abah duduk dulu.Saya pernah g tempat ni 1992.Dah 18 tahun saya x g.Tapi..tempat tetap sama.Cume cantik sket la.G tempat yang sama yang pernah kami g makan dulu.Then rumah mak zizah.

Sekarang ni..ada benda yg buat saya pening.Tp..malas betul nak pk.Apa lg pasal $$$$.Sayangnya nk kuarkan duit bila kita susah payah kumpul.Then aset tu pulak bukan nama saya.Yelah,cmne nk letak nama saya coz saya belum keja lagi.Camne ek??Selama ni apa yg saya nak semua saya beli dgn duit sendiri.Excluding sewa rumah,bil2 n basic food.My hubby settle.Tapi..sy still tlg beli susu ,makan n diapers anak.Even saya ni lum keja. Guess what??My MIL cm x caye je saya ni ada duit.And the money of course not from my hubby as she thought.Hu3.Ni bukan zaman batu..dok rumah pun blh ade duit gak.

Bila saya nak beli brg even guna duit saya my hubby selalu tanye..nak buat ape?"Bila saya cakap nk buat pizza"..muka dia pun cm pelik je.(masa saya ajak hubby g beli oven)Hu3..As usual orang pompuan ni mesti nk gadget memasak tu lengkap.Nak ade periuk,pinggan mangkuk,oven,pengadun kek dan macam2 lg.Kalo blh nak semua lengkap.This is my dream.Cuma dok kt rumah sewa ni..x dptla saya nak ade kabinet n dapur yg cantik.Benda yg just less than 200 pun org payah nk belikan kita,xkan la saya senang2 nak bagi 7k kat org.Ye x.

Apa saya nak buat ek??Bukan saya xnk tolong.Tapi..apa yg saya dapat.Orang still kata saya.Knpla manusia ni ingat org yang keja tetap je ada duit.Sedangkan org yg keja tetap pun mintak duit dengan org yang xkeja tetap.Hu3...Xtaula apa kesudahannya ni..Moga Allah permudahkan urusan.

Saya tau semua yg ada Allah yg punya.Harapnya ada jalan keluar untuk semua kebuntuan ini.
Till then...
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails