SALAM

buku tetamu

Sunday, July 18, 2010

Tazkirah hari ini..


Az-Zahbi merawikan,bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Ketika hamba solat di awal waktu,maka solat itu naik ke langit,ia memiliki nur hingga sampai ke Arasy.Maka,Arasy memohonkan ampun untuk orangnya sampai hari kiamat dan solat itu berkata "Semoga Allah menjagamu sebagaimana engkau telah menjagaku".Dan ketika hamba solat tidak tepat pada waktunya,maka solat itu naik ke langit dengan wajah hitam.Jika telah sampai di langit,ia dilipat seperti pakaian manusia dan lalu dipukulkan pada pelakunya.

Kita seringkali terleka.Menganggap asal solat kira ok.Hakikatnya hanya Allah yang tahu..melainkan sekiranya ada halangan masa dan keadaan.Mudah-mudahan hari ini lebih baik dari semalam.Solat di awal waktu..my life at home is one gift.Ingatan untuk saya dan juga semua...


Friday, July 16, 2010

Keajaiban Mata


Assalamualaikum....



Cuba lihat pd titik pd kalimah ALLAH selama 10 saat dan alihkan
pandangan pd dinding kosong.. lihatlah keajaibannya. ...subhanallah..
rasa sgt KAGUM dgn ilusi mata kurniaanNya ini..

Saya dah cuba..mmg nampak kalimah Allah di dinding.

Thursday, July 15, 2010

My lovely daughter..IZZATUL QAYYIMAH

Wajah terbaru Izzah..hopefully dia suka pakai tudung dan tahu knp dia perlu memakainya...sebab kadang-kadang word yang saya tak gemar ,"kakak panasla mama".Walaupun saya tahu dia baru 4 tahun..kasihan juga..tp kalo tidak dipraktikkan susah pula..Mama n walid always support her...Chaiyok2


Tuesday, July 13, 2010

Blog dah tak cantik lagi..


Background blog saya kena remove kodnye.Maka,kena tukar yang lain.Benda ni sudahpun saya story di blog bisnes online.Hu3,haru dibuatnye.Then,layout pula berubah sbb blogger sudah upgrade.So,xboleh detect saya nye layout yang lama..My hubby kate ok la tu.Yo la,die suka hijau,semua pun jadi ok.Bersyukur,blog bisnes online saya dah nampak cantik sikit.:)

Hari ni,seperti biasa dengan anak2.berdoa semoga ada order yang berbayar.Semoga lebih baik dari semalam,sentiasa sabar denga anak2ku yang sangat bijak bestari.Sebab ape saya kata begitu.Order dan pertanyaan tu sehari lebih dari 3..tp,yg confirm berbayar tu tidak seperti diharapkan..Apepun..kena bersyukur.Sekurang-kurangnya ade daripada tiada.

Kemudian..anak2..makin hari makin bijak.Abdurrahman..baru setahun sudah panjat grill sampai atas..Cmna tu?Kira ok la juga..sebab dulu kita panjat pokok manggis atau rambutan.Hu3.Kat taman ni mana nak dapat.Ni mesti keturunan walid.Walid memang nak anak2 tahan lasak dan kuat.Hari ini hafal rukun iman,rukun Islam..ikut CD.Mewarna,menulis.Abang Ngah nak buku garis tiga..mcm Kak Long nye..aduhai..selalu guna recycle paper je.

Kak Long..my lovely daughter. 20 soalan matematik semua betul..Dalam hati terdetik..betul ke?Walid pun tanya banyak kali."kakak buat sendiri ke dengan cikgu?"Sebab selalunya kami akan kira sama-sama.Guna batu lagi..Hu3..mungkin dia dah paham tambah dan tolak...Alhamdulillah..

Kamera belum ok lagi,telefon ni satu lagi hantar kedai.Charge RM35.Nanti malam baru nak ambil.harapnya semuanya selesai..Mudah-mudahan saya dapat display dengan lebih baik lagi barang2 jualan saya..

Thanks pada pelanggan yang buat payment harini..

Thanks pada K.Nur,supplier barang saya..yang sudi kongsi cerita..


Till then,wasalam
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails