SALAM

buku tetamu

Monday, September 30, 2013

EPISOD BARU..

ASSALLAMUALAIKUM...

Hari ini..bermula episod baru..1 Okt 2013.Alhamdulillah semalam selesai closing biz Shaklee saya utk bulan September...sangat2 mendebarkan..itulah yang dikatan aura..yes..the feel is different.Lain dengan jualan tudung...mungkin ada juga trhrill2 nya..tapi sangat berbeza..sehingga tak boleh nak tidur malam...


Sebelum ni bukan tidak percaya ..tapi masa dan keadaan..bila ada benda lain nak fokus..kita lari fokus..then..bila dah fokus..pasti ada hasilnya..Banyak atau sedikit???Itu bukan masalah..yang penting move forward..


Hari ini dan seterusnya bermula episod baru...berharap dan berdoa dapat gempur Oktober !!!!


Oklah..bagi yang berminat...


Saya Norsaliza Ali pengedar Sah Shaklee Anda di Malaysia ♥

Saya mencari Perantis dikalangan WAHM(work at home mom) dan GRADUAN yang berminat Untuk menjalankan Perniagaan Online.

Bagi yang serius untuk menjana pendapatan tambahan part time atau fulltime..saya sedia berkongsi pengalaman dan membimbing anda hingga pandai.

APA YANG ANDA DAPAT??
===================
★Mendaftar dan memulakan perniagaan dengan modal Serendah RM 65 + rm10 (postage).Untuk sabah Sarawak RM20(postage)

ATAU KEAHLIAN PERCUMA
(Dgn pembelian berkumpulan 200UV)

★ Keahlian SEUMUR HIDUP TANPA perlu yuran Tahunan

★ TIADA Modal Ribu Riban diperlukan!!

★ Mendapat bimbingan dan mentoring khas dalam groups Eksklusif kami.

★ Bekerja dari Rumah dan anda bebas menentukan jadual anda

★ Tidak perlu keluar Rumah bertemu Orang ramai atau ke kelas2 malam

★ Berpeluang mendapat Bonus 3-4-5 angka sebulan (anda tentukan brp yg anda mahukan.

★ Berpeluang mendapat Bonus Kereta dan Percutian Antarabangsa @ UMRAH bertaraf 5 bintang!

★ TAK perlu simpan Stok kerana perniagaan berkonsep 100% online

★ DAN banyak lagi kelebihan yg anda bakal dapat.

SERTAI KAMI HARI INI♥

TEMPAT ADALAH TERHAD!!!!

★★HUBUNGI Liza ★★

★★contact no sms/whatapps: 012-3634769





Tuesday, September 3, 2013

SAMBUNGAN TENTANG AWNING RUMAH

Hari ni nak story tentang awning rumah yg biasa2 je tu...awning ni buat sekaligus 3 buah rumah dengan jiran sebelah kiri kanan..impactnya..rumah nampak lebih luas..sbb tak de pemisah antara awning...ada juga terfikir nak guna fiber,bincang punya bincang..ambil yang biasa saja..sebab fiber lama2 tak cantik dan berlumut.Atap genting pula..tukang inform agak susah sebab akan lebih mencerun ke bawah..jadi rumah nampak rendah dan tak luas...



Ukuran awning ni 22'x 11' sampai luar...tiang steel..harga RM1500.zink color merah..besi cat kelabu..nak coklat pun boleh.Cuma..ada leaking bila hujan .part ni yang tak best dan belum dibaiki lagi...sebab tukang tu jauh bengkelnya...

Itu saja untuk entry ini.Nqk cantik,sihat,kurus atau income lebih...like page ni..

https://www.facebook.com/SupplimenTerbaik?ref=hl

Sunday, February 3, 2013

Awning rumah....

Bukan tudung saja ada awning..rumah pun nak awning cantik juga...mmmsedang berfikir2..yang mana satu pilihan hati..gambar2 dah ada contoh..nanti free saya update.si anak sibuk main tab..

SUPPLEMEN UNTUK IBU MENYUSU..

Assallamualaikum...ni saya nak share testi tentang ESP..ESP adalah produk yang mula-mula saya consume.So far so good sampailah dari tak jadi distributor..saya jadi distributor..

Ramai yang consume Shaklee untuk banyakkan susu..saya pun begitu juga..tapi..starting bukan dengan set..hanya ESP sahaja..saya pun tak simpan stock susu sebab memang fully direct breastfeeding ni..al-maklum saya mommy at home..cuma bila sejam..memang terasa susu yang banyak..


Nak lebih energetik,boleh ambil vit c dan alfalfa..(milk booster)..
Dan..boleh tengok perubahan si anak..masa lahir memang agak gelap sikit..nenek dia pun kata muka lawa..tapi gelap..haha..sekarang rasanya tidak lagi..Boleh tengok gambar bawah yang 6 bulan tu..dah pink2 sket kulit dia..Soalan biasa..'ni boy ke girl??'

Nama pun Abdullah kan..sudah tentu lah boy...Apapun,segalanya Allah yang beri..kita hanya berusaha..anak sihat alhamdulillah..dapat bagi susu badan sepenuhnya alhamdulillah..kulit cantik alhamdulillah dan satu bonus..

Ok..sekian untuk coretan di entry ini..berminat??boleh sms saya 0123634769(liza)..nak whatapp pun blh time saya online ye..


Abdullah 4 bulan




Abdullah 6 bulan


nak tahu lebih lanjut..jom ke http://www.supplimenterbaik.blogspot.com

Hanya yang terbaik untukmu....
Menjadi harapan di masa hadapan
Kamulah anak yang cemerlang...

Monday, January 21, 2013

PERSEDIAAN UNTUK HAMIL

Sudahkah anda bersedia....bukan semua orang betul2 ready untuk hamil..macam saya sendiri anak keempat baru ada perancangan..yang lain-lain boleh dikatakan accident..heheh..

Mental dan fizikal kena bersedia dan kuat..Kesihatan diri pun kena jaga...So..kat sini saya nak kongsikan supplemen semasa hamil,selepas hamil(set berpantang)



Menikmati saat2 indah ketika hamil adalah pengalaman paling berharga bg setiap wanita☺♥

Setiap saat..detik, dan ketika..Hanya doa yang selalu dititipkan buat si cinta hati dalam kandungan; agar menjadi zuriat yang soleh dan solehah..taat perintah Allah..hormat ibu ayah..serta dikurniakan kecerdikan dan kesihatan yang baik..

Justeru, Shaklee bersama anda ♥ untuk merealisasikan pengalaman yg cukup indah dan bermakna ini sepanjang kehamilan, dan berpantang buat anda dan si kecil.

Dengan Shaklee, detik-detik manis ini akan tetap dinikmati selepas kelahiran, bila mana anda memberikan penyusuan secara eksklusif buat si manja..


Sesiapa yang berminat,boleh pm saya ye...sms 0123634769(liza)..

Jom ke http://www.supplimenterbaik.blogspot.com


Thursday, January 3, 2013

DECO RUANG TAMU SIMPLE

Alhamdulillah,da 7 bulan duduk rumsh baru.Deco2 pun xda lg.Ni juga n3 pertama dlm 2013.Salam tahun baru juga untuk semua.Sekadar untuk kenangan sekeluarga..saya update tentang rumah ni.Nanti dapat juga dilihat rentetan susah payah nak ada rumah.Nak ada barang-barang dalam rumah.

Finally..dapat juga copy gambar yang tak seberapa ni..ada teknologi canggih pun bikin pening..Rasanya lagi best guna pc besar ni..Tema rumah ntah apa2..cuma saya suka konsep Melayu dan English..then warna coklat dan merah mmg warna yang saya suka.Nak blend warna2 ni sudahnya banyak yang coklat...


Main hall


Dari arah berbeza

Nak citer pasal langsir..Langsir ni abah yang buat..sebenarnya tak berapa betul lg..coz saya guna satu rail utk day and night curtain.Rupanya mmg makan duit juga la sliding door ni..b4 ni saya just buat langsir dari kain lebih2 kat Nagoya..so satu tingkap modal dalm RM10.SIAP TU.

TAPI...kali ni 20 meter..10 meter day curtain.10 meter night curtain..byk gak la kos..even guna yang semeter RM5 je..



Ni meja makan,tapi guna untuk belajar.Juga digunakan untuk mengaji anak2 dan anak2 jiran setaman..lokasi...main hall juga


Ni lagi satu bahagian yang saya suka di main hall..Bakul-bakul atas tu semua cenderahati orang kawin.Gambardan cermin tu kat kedai 2 hengget je..Consul table ni beli sbb harganya berpatutan RM260..nego2 dapat rm240..Kerusi tu sebenarnya set anggur..lama dah beli tu..


RUANG KEGEMARAN

Sekeliling masih kosong lagi..idea pun xde..ni saja yang mampu...saya bukan keja makan gaji...jadi kena kumpul sikit2 nak buat semua ni...di samping support dari en.suami la..cuma mostly..deco2 dan hal dalam rumah saya incharge..ye la..kena share and caring kan..

Cukup sampai sini..will update soon..





There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails